Birgi ÇEKÜL Evi Yaz Okulu, Keşif Dolu Bir Sezon Geçirdi | ÇEKÜL

Birgi ÇEKÜL Evi Yaz Okulu, Keşif Dolu Bir Sezon Geçirdi

25.07.2023

21 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde ÇEKÜL Bilgi Ağacının hazırladığı, dolu dolu bir programla gerçekleşen Birgi ÇEKÜL Evi Yaz Okulu, 7-10 yaş arasındaki öğrenciler ağırlandı. Birgi’de yaşayan çocukların, yaşadıkları kentin doğal ve kültürel mirasını tanımlarını, koruma bilincini yaşayarak öğrenmelerini amaçlayarak hazırlanan programa bu yıl toplam 39 öğrenci kaydoldu. Programdaki atölyeler; Birgi ÇEKÜL Evi Sorumlusu Melike Dilber, Birgi ÇEKÜL gönüllüleri Aysen Koç Uşarer, Burçin Çetin, Duygu Yoltaş, Haluk Polat, Mihriban Neva Sel, Murat Dilber, Mutlu Adakçı, Nurevşan Kırçiçek ve Serap Korkmaz eğitmenliğinde yapıldı.

Dört hafta boyunca her çarşamba ve perşembe günleri Birgi ÇEKÜL Evinde biraraya gelen eğitmenler ile öğrenciler, keşif dolu atölye saatlerinde yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullandı, birbirleriyle etkili iletişim kurarak farklı öğrenme uygulamalarını deneyimledi. Boyama atölyeleri sayesinde görsel ifade biçimlerinden yararlanan Birgili öğrenciler, müzik atölyeleri sayesinde kendi ritimleriyle şarkı söyledi, dans etti. Doğa atölyeleriyle Birgi’deki canlı çeşitlerini keşfederken, kültür odaklı atölyelerde Anadolu motiflerini öğrenip Birgi’nin özgün izlerini takip ettiler. Geçen günlerde restorasyonu biten Çakırağa Konağı da yaz okulu kapsamında hep birlikte ziyaret edildi.

ÇEKÜL Vakfı, İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi Köyünde, yaklaşık 30 yıl önce koruma çalışmaları başlattı. İlki 2016 yılında düzenlenen Birgi ÇEKÜL Evi Yaz Okulu ise her yıl onlarca öğrenciye, ücretsiz şekilde ulaşıyor ve koruma bilincini genç kuşaklara aktarıyor.

Birgi ÇEKÜL Evi hakkında detaylı bilgi alın: https://www.cekulvakfi.org.tr/cekul-birgi-cevre-ve-kultur-evi

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Eğitimlerini inceleyin: https://www.cekulvakfi.org.tr/proje/cekul-bilgi-agaci