ÇEKÜL Bilgi Ağacının Eğitim Çalışmaları Gururlandırdı | ÇEKÜL

ÇEKÜL Bilgi Ağacının Eğitim Çalışmaları Gururlandırdı

31.12.2023

ÇEKÜL Bilgi Ağacı 2023’te yürüttüğü eğitim çalışmalarıyla Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Mardin, Mersin, Muğla ve Şanlıurfa’da; ÇEKÜL gönüllülerinin 89 kez verdiği destekle toplam 7 bin 50 öğrenciye, 333 öğretmene ve 732 yetişkine ulaştı.

Anadolu’nun dört bir yanında uyguladığı programlardan, projelerden edindiği bilgi ve birikimle eğitim çalışmalarını yürüten ÇEKÜL Bilgi Ağacı, 2023 boyunca yeni içerikler üretmeyi sürdürdü, farklı şehirlerdeki öğretmen, öğrenci ve yetişkinlere ulaştı. 2023 için hazırlanan eğitim programı takviminin dışında, yıl boyunca farklı biçimlerde maruz kaldığımız doğal afetler sonrasında öğretmen ve öğrenciler için “iyileştirici” projeler üretildi.

Zorlayıcı yaşam koşullarında öğrencilerin normalleşme süreçlerine destek olmak amacıyla, danışmanların rehberliğinde Biraz Hareket Biraz Neşe: Sokak Oyunlarını hazırlayan ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları, kitabı açık kaynak olarak erişime sundu.

Afet bölgesine yönelik çalışmalardan diğeri ise nitelikli eğitim odağından ayrılmadan, çocukların bütünsel gelişimlerini önceliklendirerek hazırlanan “Kentler Çocuklarındır: Gaziantep Eğitim Programı” oldu. Alanında uzman ÇEKÜL gönüllülerinin desteğiyle yürütülen programda yüzlerce çocuğa ulaşıldı.

Öğrenmekten keyif alarak, hep birlikte keşfetmeye devam ettiğimiz bir yıl olması dileğiyle.