Birgi ÇEKÜL Evinde Kadınlar Üretiyor | ÇEKÜL

Birgi ÇEKÜL Evinde Kadınlar Üretiyor

01.03.2024

Birgi ÇEKÜL Evi, Küçük Menderes Havzasında doğal ve kültürel varlıkların korunması için yürüttüğümüz tüm çalışmaların merkezi. Kadınlar, çocuklar ve gençlerin katılımıyla sürekli hareketli, yaşayan bir odak. Zenginleşen kitaplığı, yaz okulları, söyleşiler, sergilerle ülkemizde ilk kez tapu kaydına “Kültür Evi” olarak yazdırılan gerçek bir kültür evi.

Her yıl onlarca kadının katıldığı Birgi ÇEKÜL Evi El İşi Kursu 2023 yılında da devam etti ve toplam 256 saat süren derslerde birbirinden özgün ürünler tasarlandı. Punch, iğne oyası, amigurumi tığ işi, iğne ardı, tel kırma tekniklerini öğrenen kadınlar, Anadolu motiflerinden ilham alarak çantalar, çok amaçlı önlükler, mutfak tutaçları, runner’lar, yastık kılıfları, kâğıt ipten çanta ve cüzdanlar üretti. Toplam 300 adet el işi ürün ortaya çıktı. Ürünlere ÇEKÜL Dükkândan erişebilirsiniz: https://www.cekuldukkan.org/Birgi-Urunleri-23

Birgi ÇEKÜL Evi kursiyerleri, depremzedelerle dayanışmayı yıl boyunca sürdürdü. Birgi halkının da desteğiyle kısa sürede 100 çocuk için atkı, bere, yelek, şal gibi giysiler üretildi ve deprem bölgesinde güvenilir ellere teslim edildi.