Kayseri’de 2 Bin Yıllık Yer Altı Şehri Bulundu | ÇEKÜL

Kayseri’de 2 Bin Yıllık Yer Altı Şehri Bulundu

14.11.2023

Yer altında keşfedilmeyi bekleyen 2 bin yıllık kent, ÇEKÜL Vakfının girişimleriyle ortaya çıkarıldı.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas’ta, Mimar Sinan’ın eviyle aynı sokakta bulunan yer altı şehri; 5 yıl önce kendi evinde tadilata başlayan Mustafa Halıcıoğlu tarafından fark edildi. Yer altı şehrine Halıcıoğlu’nun adı verildi.

Halıcıoğlu Yer Altı Şehri

ÇEKÜL Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy, "İçinde bulunmuş olduğumuz ve `Halıcıoğlu` diye bilinen bu yer altı şehri, en az 3-4 yıl önce göz kestirdiğimiz ve hâlâ çalışılan bir mekân. Mülk sahibi zaman içinde burada yer altı şehrinin içindeki hafriyatın ve çöpün çıkarılmasında inanılmaz bir gayret gösterdi. Kamunun burada bir yardımı yok. Bu işi de biraz gönül vererek yaptı. Çünkü severek yapmazsanız; bu işlerin hepsi sırtınızda yük olur. Bu yer altı şehrinin temizlenmesi ve girilebilir hâle getirilmesi için çaba sarf etti. Yer altı şehri, ilk gördüğümüz andan itibaren zaman içinde genişledi" dedi.

Fotoğraflar: TRT