“ÇEVRE ÖNDERLERİ” DOĞAYI KORUMAYA SÖZ VERDİ
ÇEKÜL Vakfı’nın İ.Ü. Orman Fakültesi ile işbirliği içinde yürüttüğü “Çevre Önderleri Uygulamalı Çevre Eğitimi” pilot uygulaması, iki okulda daha yapıldı. İstanbul’daki İsmail Kaymaz ve Mehmetçik İlköğretim okullarından toplam 60 öğrencinin katıldığı eğitimlerde, çocuklara doğayı koruma bilinci kazandırılırken, öğrenciler de doğal hayatı koruyacaklarına söz verdi.
25 Nisan ve 2 Mayıs tarihlerinde yapılan uygulamalı çevre eğitimi, İ.Ü. Orman Fakültesi Konferans salonunda, öğretim üyelerinden Ebru Elçin Korkusuz, araştırma görevlileri Süleyman Çoban ve Nilüfer Seyidoğlu tarafından yapılan sunumlarla başladı.
Ormanlar, ormanda yaşayan canlılar, erozyon, doğal hayatı yok eden etkenler gibi çocukların ilgiyle izlediği ve soru cevaplarla etkileşimli yürütülen Çevre Eğitiminde, çocuklar anlatılanları büyük dikkatle dinledi.
Öğleden sonra yapılan Atatürk Arboretumu gezisinde ise, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dilek Demir, ağaçlar ve bitki türleri hakkında bilgiler verdi. Orman Fakültesi öğrencileriyle birlikte, içinde ördeklerin olduğu gölün etrafında bir eğitim turuna çıkan öğrenciler, doğayla baş başa kalarak hem eğlendiler hem de orman mühendisi adayı olan fakülte öğrencileriyle sohbet ettiler.
Öğrencilerden bazıları, orman mühendisi olmak istediklerini söyleyerek, bunun için neler yapmaları gerektiği hakkında öğretim üyelerini soru yağmuruna tuttular.
ÇEKÜL Vakfı’ndan Burcu Yazlar, çevre eğitimi ile çocukların duyarlılıklarını arttırmak istediklerini söyledi. Yazlar “Çevre eğitimi için, çocuklar önce okullarından çıkıyor ve farklı bir mekana gidiyor. Bu çocukların öğrenme heveslerini arttırmak için çok önemli. Hep adını duydukları üniversiteyi de yakından görüyorlar. Doğal bir alanda, kendilerine tanıtılan ağaçlara dokunuyor, çiçekleri kokluyorlar. Ördek ve kuş gibi hayvanları doğal ortamında görüyorlar. Şehirde, beton yığınları arasında yaşayan çocuklar için Arboretum gibi doğal bir ortamda bilgi almak onları heyecanlandırıyor,” dedi.