ÇEKÜL Bilgi Ağacı Kaldığı Yerden Devam Ediyor | ÇEKÜL

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Kaldığı Yerden Devam Ediyor

02.10.2023

ÇEKÜL Bilgi Ağacı 2022-2023 eğitim öğretim yılında yapılan doğal ve kültürel miras eğitimleriyle 26 farklı kentte toplam 5 bin 788 öğrenciye ve 257 öğretmene ulaştı. Yeni dönem çalışmaları da hızını kesmeden öğretmen ve öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

ÇEKÜL Vakfı 1990 yılından bu yana, çocuk ve gençlerde kültürel ve doğal mirasın korunması bilincinin gelişmesi için eğitim programları hazırlıyor ve uyguluyor. Vakfın eğitim uzmanları tarafından düzenli olarak güncellenen eğitim içerikleri; ÇEKÜL’ün “Doğa ve Kültürle Varız!” sloganının arkasında yatan felsefeyle ve yenilikçi yöntemlerle öğretmenlere, öğrencilere ulaştırılıyor.

Öğretmen programları

Yeni eğitim öğretim yılında da ÇEKÜL Bilgi Ağacı öğretmen programları, ilkokul seviyesine uygun iki programla devam ediyor. Kentimin Öyküsü ve Ağaçların Diliyle Kentim öğretmen programları, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatıyla uyumlu olarak hazırlanan kılavuzlarıyla bir eğitim öğretim yılı boyunca çeşitli sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerle, öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerle buluşacak. Öğretmen programlarını incelemek için: https://www.cekulvakfi.org.tr/proje/ogretmenler-icin

Öğrenci atölyeleri

ÇEKÜL Bilgi Ağacı öğrenci atölyeleri ise doğal ve kültürel mirası korumaya odaklanan birbirinden farklı içeriklerle, doğa ve kültürün ayrılmaz bir bütün olduğunu her yaştan çocuğa anlatıyor. Atölyeler her sınıf seviyesine göre farklı başlıklarda ve “yapılandırmacı eğitim yaklaşımı” gözetilerek oluşturuluyor, öğrencilerin eğitim sürecine doğrudan ve etkin katılımı destekliyor. Atölyeler; yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayan bilgi aktarımının yanı sıra uyarıcı sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerle öğrencilerin sorgulayıcı, eleştirel, analitik ve yaratıcı düşünce pratiklerini harekete geçirebilmelerini amaçlıyor. Öğrenci atölyelerini incelemek için: https://www.cekulvakfi.org.tr/proje/ogrenciler-icin

ÇEKÜL Bilgi Ağacı 2023-2024 eğitim öğretim yılında yeni sınıflarla buluşmak için hazır. Tüm öğretmen ve öğrencilere başarı dolu bir yıl diliyoruz.