Ana içeriğe atla
Motorhane Kültür-Sanat Ağı

Motorhane Kültür-Sanat Ağı Projesi Başlıyor

04.09.2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfının (İKSV) Avrupa Birliğinin desteğiyle 2023’te başlattığı “Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı”nın ikinci açık çağrı döneminde 10 projenin destekleneceği açıklandı. 

ÇEKÜL Vakfı, Merzifon Belediyesi ve Urban.koop Kent Çalışmaları Kooperatifinin ortakları arasında olduğu, Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği yürütücülüğündeki “Motorhane Kültür-Sanat Ağı” projesinin de hibe desteği alması uygun görüldü. 

Projenin amacı ve hedefi: ÇEKÜL Vakfının uzun yıllardır Merzifon'da üzerinde çalıştığı; yerel kültür ve sanat aktörleri için toplumsal ve mekânsal olarak alan açmak; bölgedeki kültür sanat kesimleri arasından bir ağ oluşturmak.  

Eski bir elektrik santrali olan Merzifon’daki endüstri mirası “Motorhane” yapısının proje kapsamında kültür merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor. Bölgedeki sivil altyapının yerel yönetim ile eşgüdümlü çalışan bir biçimde güçlendirilmesi; katılımcı pratiklerle oluşturulacak kültürel etkinliklere yer verilmesi planlanıyor. Amasya ve Sinop ile birlikte bölgesel ölçekte kültür alanında işbirliklerinin artırılması hedefleniyor.   

ÇEKÜL Vakfı olarak bu yenilikçi, birleştirici projenin paydaşları arasında yer almaktan mutluluk duyarız. 

Tüm Haberler