Ana içeriğe atla

Ekorota Bartın Kitabı Yayımlandı

01.08.2016

“Ekorota Bartın: Doğal ve Kültürel Koridorların Haritalanması” projesi tamamlanarak yayına dönüştürüldü.

Kıyılarından Küre’sine Bartın’ı adımlamak

Bartın Üniversitesi tarafından yürütülen ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Ekorota Bartın: Doğal ve Kültürel Koridorların Haritalanması” projesi tamamlanarak yayına dönüştürüldü. 2016 Nisan ayında Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerinin oluşturduğu proje ekibi ile bir araya gelen ÇEKÜL Vakfı Kent Çalışmaları Birimi proje sürecinde çalışmaya içerik, tasarım ve basım desteğiyle katkıda bulundu.

Araziden yayına uzanan işbirliği

Yayınlanmasıyla birlikte uygulamaya dönük bilimsel bir ürün niteliği de kazanan proje, Bartın’ın yerel kimliğine dayalı doğal ve kültürel rotaların planlanmasına yönelik bütüncül bir yaklaşım sunuyor. Bütüncül yaklaşım gibi ÇEKÜL’ün savunduğu bir başka değer olan farklı paydaşların işbirliği de projede somutlaştı: Sivil bir yapı olan ÇEKÜL ile akademik bir kurum olan Bartın Üniversitesi yayın hazırlığı sürecinde işbirliği içinde oldular.

Kıyılardan içlere saklı unsurlar

Bütüncül yaklaşımın ana çıktısı ise il bütününden Parthenios, Amastris, Kromna, Bartın Küre, Ulus Küre ve Karaca şeklinde adlandırılan 6 ayrı doğa ve kültür rotası ile bunlara bağlı alternatif rotaların tamamını kapsayan bir sistem oldu. Önerilen rotalar sistemi, Bartın’ın sadece kıyı bölgelerinde yoğunlaşan tanınırlığını iç kesimlere yönlendirirken, yerel kimliğin saklı kalmış unsurlarını da gün yüzüne çıkartıyor.

Ekorota Bartın kitabına aşağıdaki görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz:

 

"Fotoğraf Galeri - Çeken: Proje Ekibi"

Tüm Haberler