Ana içeriğe atla

Eğitimciler, Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda Bir Araya Geldi

29.04.2010

Bu yıl yedincisi düzenlenen “Eğitimde İyi Örnekler Konferansı” Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen eğitimcileri ağırladı. Alternatif eğitim uygulamaları ve deneyimlerin paylaşıldığı konferansta ÇEKÜL Vakfı Eğitim Birimi de bir bildiri sundu.

ÇEKÜL Vakfı’nın Kültürel Miras Eğitimleri kapsamında, iki yıldır Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile yürütülen “Yapıların Diliyle İstanbul” eğitimi, konferans katılımcılarıyla paylaşıldı. ÇEKÜL Vakfı Eğitim Birimi eğitmenlerinden Seval Aydın yaptığı sunumda, eğitimin lise düzeyindeki öğrencilere İstanbul’un zengin kültürel mirasını tanıtmayı, bu mirasın korunmasına yönelik duyarlılık kazandırmayı ve kentlilik bilinci uyandırmayı amaçlamakta olduğunu vurguladı.

ÇEKÜL Vakfı’nın “Sinan’a Saygı” projesinin içeriğine dayanan ve yine vakfın 2003 yılından bu yana yürüttüğü kültürel miras eğitim programı sonucunda elde ettiği deneyim ve birikimle geliştirdiği “Yapıların Diliyle İstanbul” eğitimi, ayrıca büyük mimar Sinan'ın simge isminden yola çıkan, İstanbul'un arkeolojik geçmişini, mimarlarını ve üsluplarını genç kuşaklara aktaran bir program. Seval Aydın, eğitiminin uzun vadeli sonucunun,  kentin bütün olarak ele alınmasının sağlanması ve tarihi geçmişiyle gelecek kuşaklar arasındaki bağın kurulması olacağını söyledi.

Kültürel Miras Eğitim çalışmaları hakkında konferanstaki paylaşımlar sunum ile sınırlandırılmadı. ÇEKÜL standında ÇEKÜL Vakfı Eğitim Ekibi ve gönüllü eğitimcilerinden Ahmet Abakay, Sinem Doğan, Emel Sarıgül, Beyza Kurt, Seval Aydın ve Yücel Sofuoğlu destek verdi.

Konferans sırasında birçok eğitimcinin, gönüllü olarak da başarılı çalışmalar yapabildikleri gözlemlendi. Sunum sırasında ve sonrasında  Ankara’daki öğretmenler başta olmak üzere pek çok öğretmen, ÇEKÜL Vakfı ile işbirliği yaparak, kültürel, doğal ve mimarlık mirası hakkındaki eğitimlerin, kendi öğrencileriyle de yapılmasını istediklerini belirtti.  
 

Tüm Haberler