Birgi ÇEKÜL Evi Yaz Okulu Tamamlandı
Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Birgi ÇEKÜL Evi Yaz Okulu, 25 çocuğun katılımıyla başarıyla tamamlandı. 26 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında, dört hafta süren yaz okulunda toplam 7 atölye gerçekleştirildi. ÇEKÜL Vakfının 1990’lı yıllarda başladığı Birgi’deki koruma çalışmalarına paralel düzenlenen yaz okulunda, Birgi ve Ödemiş’ten katılan 7-10 yaş aralığındaki çocukların bilişsel, duyuşsal ve sosyal becerilerinin desteklenmesi hedeflendi. Dört hafta boyunca çocuklar yaşadıkları kentin kültürel varlıkları ve doğal dokusuyla bağ kurmayı deneyimledi. Yörelerindeki yaşam kültürü öğelerinin, motiflerin, endemik türlerin miraslarının bir parçası olduğunun farkına varmalarına yardımcı olacak çeşitli oyunlar oynadı. Koruma bilincini yaşayarak, tanıyarak kazanmaları için ÇEKÜL gönüllü eğitimcileriyle birbirinden farklı atölyelere katıldı.
Birgi ÇEKÜL Evi Yaz Okulu; ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları Ceyda Bakbaşa Bosson, Özge Öney Aydın, Pınar Ayöz Saydam ve Birgi ÇEKÜL Evi Koordinatörü Melike Dilber tarafından hazırlandı. Gönüllü eğitmenler Aysen Koç Uşarer, Merve Yanık, Kazım Polat, Mihriban Neva Sel ve Didem Özgüllü’nün desteğiyle gerçekleşti.
Yaz okulu, 18 Temmuz’da yapılan “mezuniyet töreni” etkinliğinde çocuklara katılım sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.
Doğa, kültür, insan etkileşimi
Sadece çocuklara yönelik ve ücretsiz uygulanan program her yıl farklı başlıklara yoğunlaşıyor. Doğal ve kültürel mirasın korunmasını, gezegendeki tüm canlılara saygılı bir yaklaşım geliştirilmesini, yaratıcılığın desteklenmesini teşvik edecek temalara ise her programda mutlaka yer veriliyor.
Bu yılki yaz okulunda; Motiflerdeki Doğa Atölyesi, Renkli Dünya Çanta Atölyesi, Duygulu Sahne Drama Atölyesi, Minik Marangozlar Atölyesi, Rüya Renkler Kolaj Atölyesi, Dans Zamanı Atölyesi ve Tohumlarla Yolculuk Atölyesi gerçekleşti.
Bu yıl 21’inci yaşını kutlayan Birgi ÇEKÜL Evi, çocuklara ve kadınlara yönelik pek çok eğitim programıyla miras bilincini yaşatmaya ve yerel kalkınmayı desteklemeye devam edecek. Katkıları için tüm ÇEKÜL gönüllülerine teşekkür ederiz.