Ana içeriğe atla

Avlulu Hanların Sorunları Çekül Evi'nde Gündeme Geldi

13.10.2010

ÇEKÜL Vakfı 2010 yılı içinde 20. yılını kutlarken, ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları da ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi’nin 20 yıllık birikimine dayanan çalışmalara başlıyor. Türkiye’de tarih yazımı ve kültürel mirasın korunması çalışmaları yeni bir döneme girerken, ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları bu süreç içinde toplumsal katılımın sağlanmasına ve üretilen akademik bilgi birikiminin toplumla paylaşılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Her yıl düzenlenerek sürekli hale getirilecek Lisansüstü Tez Seminerleri, kurum desteğiyle ya da kurum dışında kültürel miras alanındaki lisansüstü çalışmaları belli başlıklar altında bir araya getiriyor.

Bu seminerlerden ilki dün akşam ÇEKÜL Evi’nde gerçekleşti. ÇEKÜL Vakfı’ndan Ahmet Sezgin’in, Anadolu Araştırmaları hakkında bilgi vermesinin ardından seminer başladı.  Gülhan Benli'nin doktora tezi, 'İstanbul Tarihi Yarımadada Bulunan Han Yapıları ve Avlulu Hanların Koruma ve Kullanma Sorunları' görsel açıdan zengin bir sunumla katılımcılarla paylaşıldı.

Avluların, Hanların otel gibi yeni işlevlerle değerlendirilmesi, tarihi yarımadada hanlar bölgesinin dönüşümü sürecinde yasal süreçler ve belediyelerin rolü konularına odaklanarak hanların korunması tartışıldı. Soru cevap kısmının ardından sohbet, ÇEKÜL Evi’nin giriş katında ikramlarla devam etti. Seminer programı, 19 Ekim Salı günü Ahmet Mutlu ve Sena Özeren’in seminerleri ile devam edecek.


Gülhan Benli kimdir?
Doktora çalışmasını 2007 yılında Prof. Dr. Reha Günay’ın danışmanlığında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri  Enstitüsü Mimarlık Bölümü’nde tamamladı. Halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BİMTAŞ A.Ş. Kültürel Miras Yönetimi bölümünde proje yöneticisi olarak çalışıyor.

Tüm Haberler