795 öğrenci Gaziantep'i tanıdı
ÇEKÜL Vakfının “Kentler Çocuklarındır” sloganıyla başlayan Kültür Elçileri eğitim programı kapsamında Gaziantep’te 2008’den bu yana toplam 795 öğrenciye ulaşıldı.
Gaziantep Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezinin 2012 yılında açılmasıyla hız kazanan kültürel miras eğitimleri, doğal yaşamdan mimariye, geleneksel yaşam kültüründen arkeoloji mirasına kadar Antep’in zengin kültürünü uzmanların anlatımıyla keşfediyor.
6 yılda 375 ilköğretim, 220 lise ve 200 üniversite öğrencisinin katıldığı eğitimler 2014 yılında da yoğunluğunu korudu.
Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezinden Sibel Savcılı ile Nida Sarıbaş tarafından organize edilen ve ÇEKÜL Gaziantep temsilcisi Zafer Okuducu’nun önderliğinde düzenlenen eğitimlere Gaziantep KUDEB ekibi de destek oluyor ve kentte yürütülen kültürel miras koruma çalışmalarını öğrencilerle paylaşıyor.
Sınıf ve alanda olmak üzere iki aşamada yapılan eğitimlerde “Kültür, Kültürel Miras ve Koruma”, “Coğrafya ve Doğal Yaşam”, ”Geleneksel Yaşam Kültürü”, “Kent Dokusu ve Mimari Özellikler” ile “Geleneksel Yaşam ve Coğrafya” başlıklarında yerel uzmanlardan bilgi alan öğrenciler, Bayazhan Kent Müzesi, Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi, Bey Mahallesi (Oyuncak Müzesi, Atatürk Anı Müzesi), Kendirli Kilisesi Gazi Kültür Merkezi, Savaş Müzesi, Şehreküstü Konakları, Suyabatmaz Mahallesi, Pişirici Kasteli, Tekke Cami ve Mevlevihane Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Gümrük Han, Mutfak Müzesi, Gaziantep Kalesi ve Dülük antik kentinde alan gezisine katılıyor.
Eğitimler, ÇEKÜL Vakfı Gaziantep Temsilcisi Zafer Okuducu, Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezinden Sibel Savcılı ile Nida Sarıbaş tarafından organize ediliyor.