Ana içeriğe atla
2C1N Projesi Kapsamında Gençlerle Buluştuk

2C1N Projesi Kapsamında Gençlerle Buluştuk

24.07.2024

Gençlerin toplumsal sosyal sorumluluk alanında güçlenmesini destekleyen Simurg Derneği, 2C1N Projesi kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. 2030 yılı için belirlenen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacının lise öğrencileri tarafından analiz edildiği, “2030’dan sonra ne olacak?” sorusunun tartışıldığı etkinliklerin sonuçları, yine gençler tarafından raporlanarak paylaşılacak.  

2021 yılında başlatılan proje kapsamında her yıl farklı maddeler ele alınıyor. 10, 11 ve 12’nci maddelerin ele alındığı bu yılki etkinliklerde,  ÇEKÜL Bilgi Ağacı 11’inci amacın başlığı olan “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” üzerine bir eğitim hazırlayarak proje paydaşlarından biri oldu.

Resim
2C1N Projesi Kapsamında Gençlerle Buluştuk

23 Temmuz’da çevrimiçi yapılan eğitime 20 lise öğrencisi katıldı. ÇEKÜL Bilgi Ağacı Koordinatörü Ceyda Bakbaşa Bosson’un verdiği eğitimde, “miras”ın iklim krizi başta olmak üzere birçok küresel değişime nasıl bir kaynak olabileceği farklı açılardan ele alınarak anlatıldı. ÇEKÜL Vakfının Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Miras kapsamında yaptığı çalışmalara değinildi. Gelecekte sürdürülebilir bir toplum için hangi stratejilerin geliştirilmesi gerektiğinin önemi üzerine duruldu.

Eğitimin sonunda 2030 yılına kadar ulaşılmak istenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin günümüzdeki durumu gençlerle tartışıldı; doğal ve kültürel miras değerlerinin kentlerle toplulukların sağlıklı yaşamı için nasıl bir araç olarak kullanılabileceği üzerine fikirler paylaşıldı. 

ÇEKÜL Vakfı olarak; gençler tarafından hazırlanarak koordine edilen 2C1N Projesinin atölye paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyduk. Eğitime katılan tüm öğrenci arkadaşlarımıza aktif katılımları için teşekkür ederiz. 

Tüm Haberler