Tarihi Mekânlar, Tarihi Lokantalar
Üçüncü program “Tarihi Mekânlar, Tarihi Lokantalar” ise, İstanbul’un Tarihi Yarımadası’nda, Mısır Çarşısı, Tahtakale güzergâhındaki pazar alışverişinden ürün çeşitliliğine, gıda ticaretinden ürünlerin depolandığı hanların mimarisine uzanıyor ve tarihi yemek mekânlarında tamamlanıyor.
Program
17 Aralık 2011 Cumartesi / Mısır Çarşısı, Tahtakale, Kapalıçarşı
09:00 – 09:30 Buluşma ve hareket (Taksim AKM önü)
09:30 – 10:00 ÇEKÜL Yol Atölyesi // Kültür ve kültürel miras, yaşam kültürü, koruma hakkında görüş alış verişi
10:00 – 12:30 Pazarın tarihçesi // Mısır Çarşısı (yapıların geçmişi, önemli yerel dükkanlar, tadımlar) Tahtakale’de lezzet noktaları
12:30 – 14:00 Öğle yemeği ve yemek kültürü üzerinden sohbet (Gaziantep Burç Ocakbaşı / Pedaliza / Bab-ı Hayat Restoran vb.)
14:00 – 16:00 Kapalıçarşı tarihi (İç Bedesten, Sandal Bedesten, Afgan Pazarı) Alışveriş
16.00-16.30 Ethem Tezçakar Kahvecisi’nde Türk kahvesi molası
16:30 Dönüş için yola çıkış
16:30 - 17:00 ÇEKÜL Yol Atölyesi – Değerlendirme ve izlenim paylaşımı
17:00 Taksim AKM önünde programın sonlanması