E-Bülten, Sayı 21, Haziran 2009 

Mostar’dan Mekke’ye Mimar Sinan Eserleri Gezi Haritası Çıktı

ÇEKÜL Vakfı’nın Sinan’a Saygı Projesi kapsamında hazırladığı "Mimar Sinan Eserleri Gezi Haritaları” serisinin sonuncusu olan üçüncü harita yayımlandı. Mimar Sinan’ın Balkanlar, Anadolu ve Ortadoğu’da yaptığı eserleri kapsayan harita ilk olarak ATLAS dergisinin Haziran sayısıyla ücretsiz dağıtıldı. Multi Turkmall’ın desteğiyle basılan “Mimar Sinan Eserleri Gezi Haritası III”, önümüzdeki haftalarda www.sinanasaygi.org sitesinden başvuru formu doldurularak ulaşmak mümkün olacak.
>> devamı

Çevre Günü'nde Ağaçların Diliyle İstanbul Eğitimi
 
ÇEKÜL Vakfı’nın düzenlediği “Ağaçların Diliyle İstanbul Eğitimi”nin ikincisi, 5 Haziran Dünya Çevre gününde, Emirgan İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla yapıldı. Tarihi Kentler Birliği’nin merkez binası Şerifler Yalısı’na konuk olan öğrencilere ÇEKÜL Eğitim Birimi uzmanları eşlik etti. Prof. Dr. Ünal Akkemik ve Orman Fakültesi öğrencisi Suzan Çetin ise görsel malzemeler eşliğinde eğitimi gerçekleştirdi.
>> devamı

Mersin’de Bir Kültür Sevdalısı Semihi Vural
 

On sekiz yıldır ÇEKÜL Vakfı’nın Mersin temsilciliğini yürüten iç mimar Semihi Vural, 1976 yılında Mersin’e yerleşti. Mersin’de çeşitli kültür projelerinin başında yer aldı, kültür ve sanat amaçlı sivil toplum kuruluşuna öncülük etti. Mersin ve çevresinin kültürel varlıklarının korunmasına yönelik birçok çalışmanın içinde aktif rol aldı. Son çalışmaları arasında Kilikya’nın Kapısı Gülek Boğazı adlı incelemesi dikkat çekiyor.
>> devamı

Amasya Kültürel ve Doğal Değerlerini Geleceğe Taşıyor
 
Türkiye’nin ikinci büyük nehri olan Yeşilırmak’ın coşkuyla geçtiği bir coğrafyada kurulan Amasya, Orta Karadeniz’in önemli kültür kentlerinden biri. M.Ö. 5500’lerde Hititler ile başlayan kent yerleşimi, pek çok uygarlığa tanıklık etmiş. Yeşilırmak’tan doğarak gelişen kent bugün, tarihsel, kültürel ve doğal tüm değerlerini geleceğe taşımak için emek veriyor.
>> devamı

Kuşadası Kültür Elçileri
600 Öğrenciye Ulaştı

2007-2008 eğitim öğretim döneminde ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri Projesi kapsamında, kültürel miras eğitim programını tamamlayan Kuşadası Kültür Elçileri, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında 600 öğrenciye ulaştı. Yıl boyunca hem kendi okullarında, hem de farklı okullarda 14 sunum yapan Kuşadası Kültür Elçileri, arkadaşlarına doğal ve kültürel mirasın neden korunması gerektiğini anlattı. Kültür Elçileri, aralarına yeni katılan arkadaşlarıyla birlikte çeşitli etkinlikler de organize ediyor.
>> devamı

TKB Yayınları Türkiye’de Korumacılığın Gelişimini Belgeliyor
 
“Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme 2008 Yarışması”na katılan proje ve uygulamaları derleyen sergi katalogu yayımlandı. TKB’nin yeni yayınları arasında, birliğin 3 ayda bir yayımladığı Geçmişten Geleceğe Yerel Kimlik dergisinin 17. sayısı ile birliğin kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği etkinlikleri ve kilit olayları belgeleyen bir broşür de yer alıyor.
>> devamı

 

www.cekulvakfi.org.tr Ekrem Tur Sokak, No:8, Beyoğlu 34435 İstanbul 
Tel: 0 212 249 64 64 |
[email protected]

Bu e-bülten üyeliğinden çıkmak istiyorsanız, [email protected] adresine konusu "E-BULTEN IPTAL" olan boş bir eposta atınız.