Ana içeriğe atla
Endüstri Mirası

Endüstri Mirası

Endüstri Mirası Programı, sanayi kültürünü insanın tarih içindeki yolculuğuyla birlikte ele alıyor. Program, bu yolculuk sırasında insanın doğa ile ilişkide ürettiği kültüre, edindiği bilgiye ve gerçekleştirdiği buluşlara bütüncül ve eleştirel bir perspektifle yaklaşmayı amaçlıyor.

Endüstri Mirası eğitimlerinde bir yandan insanlığın toplumsal, düşünsel ve bilimsel gelişmeleri ele alınırken diğer yandan, modern kentin temelini oluşturan sanayi kültürünün tarihsel, teknolojik, sosyal, mimari ve bilimsel değere sahip mirasına odaklanılıyor.

Hedef kitle:  Lise öğretmenleri

Programın Süresi: Endüstri Mirası Programı, öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte uygulayacakları, bir eğitim-öğretim yılına yayılan etkinliklerden oluşur. Programa katılmak isteyen öğretmenler öncellikle aşağıda yer alan başvuru formunu doldurarak başvuru yapar. Başvuruyu takiben, yüz yüze ya da çevrimiçi bir bilgilendirme sunumu yapılarak, uygulamaya ilişkin detaylı bilgiler ve öğretmen kılavuzu paylaşılır. Eğitim-öğretim yılı sonunda programı tamamlayan öğretmenlere “Katılım Belgesi” verilir.

 

 

Başvuru formu için tıklayın.

ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacının doğal ve kültürel miras eğitimlerine destek olmak isterseniz tıklayın.

 

Fırsat Eşitliği İçin Eğitim Bağışı: ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim ve atölyelerinden yararlanmak isteyen öğrenciler arasında fırsat eşitliği yaratmak ve devlet okullarıyla yapılan eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, özel okullarla yürütülen eğitimlerde bağış kabul edilmektedir. Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.