Bilgi Belge Merkezi

Bilgi ve Belge Merkezi

ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları bünyesinde yer alan Bilgi ve Belge Merkezi, Türkiye'nin doğa, tarih, mimarlık ve kültür alanında uzmanlaşmış bir arşiv, kütüphane, araştırma, eğitim ve yayın birimidir. Arşivcilik, kütüphanecilik ve bibliyografik danışma hizmetleri ile çevre ve kültür alanında yapılacak çalışmalarda Türkiye’nin önde gelen başvuru merkezlerindendir.

"Doğal kaynakları", "kültürel mirası" ve "insan"ı bir bütün olarak ele alan ÇEKÜL, doğal ve kültürel çevreyi korumak için "kent-havza-bölge-ülke" ölçeğinde projeler geliştirmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda dijital olarak faydalanabileceğiniz materyal talepleriniz için, Belge Talep Formu doldurularak arsiv@cekulvakfi.org.tr adresine iletilebilir.

Arşiv ve kütüphane; hafta içi 10.00 -17.00 saatleri arasında ilgililere açıktır ve  fotokopi hizmeti verilmektedir.

ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezinin veri tabanında bulunan kayıtlara erişim için lütfen katalog tarama sayfamıza giriniz.

Detaylı bilgi için arsiv@cekulvakfi.org.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

ÇEKÜL web sitemizde yer verdiğimiz kitap tanıtımlarının tamamına ve kütüphanemize eklenen aylık kitap listesine ÇEKÜL Bilgi ve Belge Merkezi Google+ Sayfası yoluyla kolayca ulaşabilirsiniz.

• ÇEKÜL Kütüphanesi
  • ÇEKÜL Kütüphanesi Sinan Kitaplığı