Payas eğitim programında ilk 4 hafta tamamlandı | ÇEKÜL

Payas eğitim programında ilk 4 hafta tamamlandı

06.11.2014

ÇEKÜL Vakfı ve Payas Belediyesi işbirliğinde hazırlanan "Payas Şenlendirme Projesi" kapsamında, öğrencilerle ilk eğitim çalışması yapıldı. Sokollu Mehmet Paşa Külliyesinde oluşturulan Külliye Sınıfında eğitim çalışmalarının ilki uygulandı. ÇEKÜL Bilgi Ağacı Koordinatörü Servet Yanardağ ve Eğitim Sorumlusu Savaş Karataş, Mimar Sinan İlköğretim Okulundan 100 öğrenci ile bir araya geldi.

Eğitim öncesi öğretmenlerle buluşan Bilgi Ağacı uzmanları Külliye Sınıfı eğitimleri kapsamında yapılacak olan program üzerinde çalıştı. Öğrencilerle yapılan bu ilk eğitimde, gönüllü öğretmenleri yalnız bırakmayan Bilgi Ağacı uzmanları İsmimin Hikayesi, Heykel Oluyoruz, Çöz Çözebilirsen!, Meyve Sepeti, Yağ Satarım Bal Satarım adında tanışma ve köprü etkinliklerini uygulayarak, kültürel miras kavramı hakkında bilgiler verdi.

3-B, 3-D ve 4-D sınıflarıyla yapılan eğitimin ardından Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğretmenleri hazırlanan programlar kapsamında Külliye Sınıfındaki eğitimlere devam edecek.