İstek Vakfı çocukları doğada keşfe çıktılar | ÇEKÜL

İstek Vakfı çocukları doğada keşfe çıktılar

16.06.2016

ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacı eğitim birimi, çocuk ve gençlerin doğayı duyuları ile keşfetmelerini ve çocuklarda insanın tüm canlılar gibi doğanın bir parçası olduğu bilincini güçlendirmeyi hedefleyen eğitimlerine devam ediyor.  Yaz tatilinin yaklaştığı ve sıcakların doğada değişimlerle etkisini gösterdiği şu günlerde, Bilgi Ağacı uzmanları 14 Haziran Salı günü İstek Okulları Kaşgarlı Paşa Kampüsü 1.- 6. Sınıf Çevre Kulübü öğrencileriyle birlikteydi. 

Doğa Etkinliği Sarıyer Emirgan Korusunda 30 öğrenci ve 2 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi. Doğa etkinliği kapsamında, “tanışma oyunu”, “beni bul oyunu” gibi pek çok oyun oynanırken, “ağaç kartları”, “doğadaki renkler: renk kartelaları”, “doğanın dokuları” konulu doğa bilmeceleri ile öğrencilerin doğayı daha yakından tanımaları sağlandı.

Ağaç bulmacasıyla öğrencilerin alanda bulunan ağaçları tanımaları için çeşitli bilgiler verilerek keşif oyunu oynandı. Öğrenciler 4 grupta rehberleri eşliğinde hem koruyu gezmiş hem de etkinlikleri tamamlamış oldular.

Etkinlik sonunda katılımcı öğretmenler, bu etkinliğin okulun tüm öğrencileri ile süregelen bir etkinlik olarak yapılması konusundaki isteklerini dile getirdiler.