Film Gösterimi: Kara Atlas | ÇEKÜL

Film Gösterimi: Kara Atlas

11.11.2016

Yönetmenliğini Umut Vedat'ın yaptığı, çekimi 3 yılda tamamlanan Kara Atlas, Türkiye'de termik santral mücadelesi ile bu mücadelede bölgesel örgütlenmenin ve dayanışmanın önemine vurgu yapıyor. Gerçekleşecek gösterimde, filmin yürütücü yapımcısı Reşit Elçin film çekim sürecinde yaşananları paylaşmak ve sorularınızı yanıtlamak için ÇEKÜL Evinde olacak. 

***Mekan kapasitesi sınırlı olduğundan gösterime katılacak misafirlerimizin form yoluyla kayıt olmalarını rica ederiz.
Kayıt formu: https://goo.gl/R6ekPL 
Facebook etkinlik linki: https://www.facebook.com/events/363463127325215/ 


Film Hakkında
"Dünyanın büyük ölçüde ardında bıraktığı kömür kullanımı, gün geçtikçe Türkiye’de ciddi artış göstermektedir. 2012 yılını “Kömür Yılı” ilan eden Türkiye, 21 kömürle çalışan termik santral işler durumdayken yapılması planlanan 70’ten fazla santral projesi ile 2016 yılına girmiştir. 

Bu durum, yalnızca çevre bilincinin olmamasıyla açıklanamaz. İnşaat; demir-çelik ve çimento gibi enerji ihtiyacının yoğun olduğu sektörlere hizmet eden santraller, kaynaklarca vurgulanan artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak gereksinimden değil büyük şirketlerin çıkarları doğrultusunda ‘büyüyen ekonomi’ açısından önemlidir.

‘Büyüyen ekonominin’ pasta payı bölüşülürken bizlere; sulayamadığımız topraklar, solumakta güçlük çektiğimiz kirli hava, kanserli hücreler ve yaşamak için direnmekten başka bir şey kalmıyor. Bizlere düşen de bu payı kabul etmeyip temel hakkımız olan yaşam alanlarımızı savunmak ve geri almak için giriştiğimiz mücadelenin sesini yükseltmek oluyor.

Kara atlas belgeseli, Yırca’dan Şırnak’a mevcut ve yapılması planlanan santrallere karşı yürütülen mücadelelerin haritasını çıkarıyor. Farklı coğrafyalardan farklı biçimlerde yükselen bu seslerin ortaklığını, yaşamlarımıza sahip çıkarken farklı dillerde nasıl aynı şeyi söylediğimizi birbirimize duyurabilmenin önemli bir çabasını taşıyor.

Bu çabanın bir sonucu olarak tanığı olma fırsatı bulduğumuz mücadele atlasını mümkün kılan; İptal edilen projenin ardından şenlik yapan, firmanın ruhuna mevlüd okutan, çed toplantısının gerçekleştirilmesine izin vermeyen ve yolun mücadeleden geçtiğini deneyimleyen bütün yerel direnişlere saygıyla…"

Film Künyesi
Yönetmen: Umut Vedat
Yürütücü Yapımcı: Reşit Elçin
Orijinal Müzik Beste: Emre Can Öziş
Sinematografi: Umut Vedat
Kurgu: Umut Vedat
​AV Kompozisyon: Umut Vedat, Emre Can Öziş
​Kamera: Umut Vedat, Kazım Kemal Kırım
​Ses Kurgu&Tasarım&Mix: Ali Uğur Karataş
Ek Görüntü: Haydar Usta, Sedat Güler, Çekim Yapan Kadınlar
Proje Asistanı: Hazal Yüksel
Harita Illüstrasyon: Ayşe Deniz Şahin
Harita Animasyon: Funda Zeynep Aygüler

Sosyal medya hesaplarından Kara Atlas'ı takip edebilirsiniz.
Websitesi http://www.karaatlas.com
Facebook: https://www.facebook.com/DarkAtlasFilm
Twitter: https://twitter.com/KaraAtlas_film
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_9znUWKmwQuM-NvFaiZS0g
Instagram: https://www.instagram.com/umut.vedat/