ÇEKÜL Vakfı 20. Yıl Etkinlikleri | ÇEKÜL

ÇEKÜL Vakfı 20. Yıl Etkinlikleri

23.12.2010

ÇEKÜL Vakfı kuruluşunun 20. Yılını; 27 sanatçının katılımıyla düzenlediği “Birlikte 20 Yıl” sergisi, “Birlikte 20 Yıl” kitabı ve sokak etkinlikleriyle, 28 Aralık gecesi Beyoğlu Ekrem Tur sokaktaki ÇEKÜL Evi’nde kutlayacak (18.00-22.00 arası).

Doğal ve kültürel mirasımızın korunması ve geleceğe aktarılması konusuna yaşamını adamış olan Prof. Dr. Metin Sözen’in öncülüğünde, 25 duyarlı insan tarafından kurulan ÇEKÜL’ün  “Birlikte 20 Yıl” kitabı, bir gönüllü kuruluşun binbir olanaksızlığı aşarak “Birlikte 20 Yıl” yürüttükleri bir direncin öyküsünü anlatıyor.

“Birlikte 20 Yıl” sergisi ise yola çıktığı ilk günden bu yana sanatçılarla birlikte yol alan, onlarla düşünüp üreten bir sivil toplum kuruluşunun, sanatçı dostlarının gözüyle ve yüreğiyle anlatılma çabasını gözler önüne seriyor... Behiç Ak, Yurdaer Altıntaş, Beril Anılanmert, Müge Arslan, Yetkin Başarır, Yeşim Dizdaroğlu, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Ferhan Erder, Meriç Hızal, Ayşe Karamustafa, Sadık Karamustafa, Metin Keskin, Kamil Masaracı, Tan Oral, Zeynep Özatalay, Ahmet Öztürklevent, Ersu Pekin, Semih Poroy, Gürol Sözen, Ebru Susamcıoğlu, Deniz Üçok, Erkal Yavi, Heyecan Ural, Semih Balcıoğlu, Gül Derman, Ferruh Doğan ve Ahmet Salman’ın yapıtlarından oluşan ÇEKÜL Evi’ndeki serginin düzenlenmesi ve katalog tasarımı Gürol Sözen ve Erkal Yavi’ye ait.

Beyoğlu ÇEKÜL Evi’ndeki sergi, 18 Ocak 2011 tarihine kadar gezilebilecek.