ÇEKÜL Birgi Yaz Okulu tamamlandı | ÇEKÜL

ÇEKÜL Birgi Yaz Okulu Tamamlandı

21.07.2017

ÇEKÜL Vakfının yaklaşık 25 yıl önce koruma çalışmalarını başlattığı Ödemiş'e bağlı Birgi'de, ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen Birgi ÇEKÜL Evi Yaz Okulu 14 Haziran’da başladı ve 6 haftalık program süresince çocuklarla doğayı, kültürü, sanatı ve oyunu yeniden keşfetmeye odaklandı. Kentin doğal ve kültürel zenginliklerinin merkezde olduğu Yaz Okulu, bu yıl Borusan Lojistik desteği ve çalışanlarının gönüllü katılımıyla gerçekleşti.

Yaz Okulu kapsamında; beş duyuyu kullanarak doğayla yeniden ilişki kuran Birgili öğrenciler, doğal mirası korumaya dair farkındalık çalışmalarına katıldı; geri dönüşüm ve türeticilik kavramlarıyla tanıştı; atıkları tasarlayarak farklı şekillerde değerlendirmenin mümkün olduğunu gördü; resim atölyesinde yaşadıkları kenti model alarak kendi gözlemlerini Yaz Okulu programının kattıklarıyla birleştirme fırsatı buldu.

Birgi Yaz Okulu, 21 Temmuz’da düzenlenen final sergisiyle kapanış etkinliğini gerçekleştirdi. Sergide 6 hafta boyunca çocukların ürettiği işler sergilendi. “Kendi Kağıdı Kendin Yap”, “Tüketme Türet” ve “Paletimdeki Birgi” atölyelerinde eğlenceli olduğu kadar, öğrenilen bilgilerle somut bir üretim gerçekleşti.

Kapanış sergisine başta Birgi ÇEKÜL Evi gönüllüleri olmak üzere; ÇEKÜL Vakfı Genel Müdürü S. Yeşim Dizdaroğlu, ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacı Koordinatörü Deniz Dinçel, Bilgi Ağacı eğitim uzmanları Öykü Erinç Küçüköz, Özge Öney, ÇEKÜL Kaynak Geliştirme Koordinatörü Hülya Bozkurt Doğan, 7 Ağaç Ormanlarından Özlem Karaağaç, ÇEKÜL Kent Çalışmaları Koordinatörü Alp Arısoy, Kent Çalışmaları ekibinden şehir plancısı Esra Karataş ve mimar Audrey Melissa Aydın, Birgi ÇEKÜL Evi sorumlusu Melike Dilber, Yaz Okulu öğrencileri ve aileleri ile Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, Organizasyonel Gelişim ve Destek Fonksiyonlar İcra Kurulu Üyesi Tuğba Paşalı Karacan ile Borusan Lojistik çalışanları katıldı. Final sergisinin açılış töreninde öğrenciler ve öğretmenler Yaz Okulunu değerlendirdi. Öğrencilerinin katılım belgelerini almalarının ardından, davetliler sergiyi gezdi.

Birgi ÇEKÜL Evi Yaz Okulu programının önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

Borusan Lojistikten, Yaz Okuluna gönüllü destek veren herkese teşekkür ederiz.

Aydan Özdağ Güngör, Berat Körkaya, Binnaz Erden, Cihangir Gülen, Derya Cevher, Duygu Akgül, Ece Ellinci Dinçer, Ece Kurt Türkmen, Eda Şehir Şeker, Gülben Kıncal, Gülşah Sancar Parlak, Hakan Kuşçu, Handan Kalabaş, Helin Karakoyun, Kardelen Bal, Kadir Sözer, Meltem Kaya, Onur Aksaray, Orçun Kozal, Tolga Kandilli, Tunç Selçuk