ÇEKÜL Akademi HERITAGE İSTANBUL’da | ÇEKÜL

ÇEKÜL Akademi HERITAGE İSTANBUL’da

12.04.2017

Türkiye’nin kültürel miras alanında uzmanlaşmış ilk ve tek sivil eğitim kurumu olan ÇEKÜL Akademi HERITAGE İSTANBUL’da yerini alacak.

Türkiye’de Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik teknolojilerini tek bir çatı altında buluşturan HERITAGE İSTANBUL etkinliği 27-29 Nisan 2017 tarihlerinde Hilton İstanbul Convention&Exhibition Center’da gerçekleştirilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün destekçisi olduğu HERITAGE İSTANBUL, Tg Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından organize ediliyor.

ÇEKÜL Vakfının 26 yılda edindiği birikimi, kentsel mirasın korunmasında görev alan profesyonellere aktaran ve TKB üyesi belediyelerin koruma alanında çalışan kadrolarına yönelik eğitimler hazırlayan ÇEKÜL Akademi ile ülkemizin tarihsel, kültürel ve kentsel mirasının yerelde korunması sağlanıyor; bütüncül koruma anlayışı aktarılıyor. Koruma yaklaşımının uygulamalar sırasında yaygınlık kazanmasını sağlayan ÇEKÜL Akademi, yerel yönetimlerin kentsel koruma ile ilgili uzmanlarına yılda 30 eğitim veriyor.

ÇEKÜL Akademi standı, HERITAGE İSTANBUL’da alanın uzmanları ve sektörün uluslararası liderleriyle buluşacak.

Yüksek mimar-restorasyon uzmanı Nüvit Bayar’ın eğitmenliğini yaptığı “Uygulama Projelerinde, Proje Hazırlama ve Değerlendirme Kriterleri” eğitimimizin bir kısmı, katılıma açık olarak fuar kapsamında yapılacak. Katılımcılar, restorasyon projelerinde karşılaşılan sorunlar ve uygulama aşamalarını ve somut projeler üzerinden yapılacak tartışma ortamını izleme şansı bulacak.

ÇEKÜL Akademinin HERITAGE İSTANBUL kapsamındaki bir diğer etkinliği ise Akademi eğitmenlerimizden yüksek mimar Y. Metin Keskin ile yetişkinler için düzenlenecek “Renklerle Miras Suluboya Atölyesi” olacak.

ÇEKÜL Akademi standında ön kayıt yaptırarak eğitim ve atölyeye katılabilirsiniz.

27 Nisan Perşembe Workshop alanında:

11.00 – 12.30     ÇEKÜL Akademi Eğitimi

Restorasyon uygulamalarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri

A. Nüvit BAYAR, Yüksek. Mimar, Restorasyon Uzmanı

(Facebook etklinlik linki: https://www.facebook.com/events/1147775325328871/)

12.30 – 13.30     Öğle Arası

14.00 – 15.00     ÇEKÜL Akademi Eğitimi

Örnek restorasyon koruma projesi üzerinden deneyim ve paylaşımlar

15.00 – 15.30     Ara

15.30 – 16.00     ÇEKÜL Akademi Eğitimi

Restorasyon koruma projeleri üzerinden deneyim ve paylaşımlar

A. Nüvit BAYAR, Yüksek. Mimar, Restorasyon Uzmanı