E-Bülten, Sayı 13, Temmuz 2008

İstanbul 300 Kültür Elçisini Ağırladı

11 Anadolu kentinin Kültür Elçileri, 30 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'a konuk oldu. 2008 yılında ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri eğitimine katılan çocuklar, çeşitli gösterilerle birbirlerine kentlerini tanıttı, İstanbul'un tarihi mekanlarını gezdi ve Boğaz turu yaptı. Hazırladıkları Bildirge’yle ülkemizin doğal ve kültürel varlıklarını koruma sorumluluklarını ve taleplerini kamuoyuyla paylaştı.

“Bu Eski Evlerin Yerine Yeni Apartmanlar Dikilse Keşke...”

Çok değil, yedi ay öncesine kadar böyle düşünüyor-lardı. Şimdi ise tarihi evlere bakarken, nasıl ve hangi tarihte yapıldığını, bu evlerde nasıl hayatlar yaşandığını merak ediyorlar. Kültür Elçileri, aldıkları eğitimin ve İstanbul Buluşması’nın hayatlarını nasıl değiştirdiğini, onlarda yarattığı etkileri anlatıyor….

Kültür Elçilerini İstanbul'a Getiren ÇEKÜL Temsilcileri Buluşma'yı Anlatıyor

Kültür Elçileri eğitim programının başarısında, ÇEKÜL Vakfı'nın Anadolu temsilcilerinin özverili katkılarının çok büyük bir payı var. Yereldeki organizasyonun eşgüdümünü sağlayan onlardı. Kentlerden gelen öğrencileri İstanbul'a getiren, her türlü sorunlarıyla ilgilenen ve sorumluluklarını üstlenen de yine onlardı....

Eğitmen Gözüyle İstanbul Buluşması

Onlar, ÇEKÜL’ün gönüllü eğitmenlerinden sadece üçü… ÇEKÜL ile tanıştıklarında öğrenciydiler; şimdi ise birer Psikolojik Danışman ve Rehber olarak meslek hayatına adım atıyorlar. İki yıldır Anadolu’yu gezdiler. Birçok öğrencinin hayatını değiştirdiler. Unutulmayacak izler bıraktılar. Oğuz Kaygalak, Seval Aydın ve Hafize Şahin İstanbul Buluşması’nı anlatıyor.

Gönüllü Kültür Eğitmenleri

Kültür Elçileri Projesi’nin her aşamasında ve kentlerde yapılan eğitimlerde, 2007 yılından bu yana emek veren eğitim ekibi, projeye henüz İ.Ü. Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğrencisiyken katıldılar. Bu yıl okullarından mezun olarak meslek hayatına adım atan gönüllülerimizin değerlendirmelerini sizlerle paylaşmak istedik.

Haziran Ayında Bilgi-Belge Merkezimize Yeni Eklenen Kitaplar

Tarihi Kentler Birliği yayınlarına, bir yenisi daha eklendi. Dr. Enis Yeter’in yazdığı “Kentsel Gelişme ve Kültür Değerleri” isimli kitap Mayıs ayında TKB yayını olarak okuyucuyla buluştu. Üç bölüm ve 432 sayfadan oluşan kitabın sunuş bölümünde ise Prof. Dr. Metin Sözen ve Prof. Dr. Ruşen Keleş’in değerlendirmeleri yer alıyor.

www.cekulvakfi.org.tr Ekrem Tur Sokak, No:8, Beyoğlu 34435 İstanbul
Tel: 0 212 249 64 64 |
[email protected]

Bu e-bülten üyeliğinden çıkmak istiyorsanız, [email protected] adresine konusu "E-BULTEN IPTAL" olan boş bir eposta atınız.